Tjänster

Fystester
Bikefit
Coaching & Träningsprogram
Kostrådgivning
Hälsotester

Effektivisera din träning

Ett fystest berättar både vart du står i dag och hur du ska träna på ett så effektivt sätt som möjligt för att få den utvecklingen du eftersträvar. Vi utför testerna i Löpning, Cykling och Skidor. 

I Samtliga tester ingår 30min genomgång av testresultat plus diskussion om hur du bör lägga upp din träning för att nå dina mål. 

Tröskeltest
Är för dig som vill ta din träning till nästa nivå genom att förbättra effekten av dina träningspass. Ett tröskeltest visar vart dina individuella pulszoner är och gör din träning mer exakt.

· Identifierar dina träningszoner
· Lär dig styra din träning med hjälp av din pulsklocka
· Genomgång av dina testresultat
· Rådgivning om hur du uppnår dina mål

Pris: 1 290kr
(Tidsåtgång 60-75min inkl. genomgång och rådgivning) 

BOKA HÄR

VO2max test
I detta test mäter vi din maximala förmåga att förbruka syre. Vi får fram ditt testvärde som är ett mått på maximal syreförbrukning i relation till din vikt vilket ger en bra bild av din fysiska status. 

· Maximal syreförbrukning
· Maximal kaloriförbrukning
· Maximal hjärtfrekvens
· Genomgång av dina testresultat
· Rådgivning om hur du använder resultaten i din träning

Pris: 1 090:-
(Tidsåtgång 60min, inkl. genomgång och rådgivning) 

BOKA HÄR

Tröskel + VO2max test
Här genomför vi ett tröskeltest samtidigt som vi mäter din syreförbrukning på samma sätt som i testet för VO2max. När tröskeltestet är avslutat tar du det lugnt i 5 minuter innan vi kör igång maxtestet, vilket varar i ca 6-10min. Här har vi ännu större möjlighet att ge dig en korrekt analys av din fysiska status då vi kan jämföra tröskel och maxvärden och se vilken typ av träning du borde träna för att få ut maximalt av varje pass. 

· Identifiera dina träningszoner
· Lär dig effektivisera din träning med hjälp av din pulsklocka
· Lär dig att effektivt bränna fett
· När slutar du bränna fett?
· Få stenkoll på din kaloriförbrukning med hjälp av din pulsklocka
· Maximal syreförbrukning
· Maximal kaloriförbrukning
· Maximal hjärtfrekvens
· Genomgång av dina testresultat
· Rådgivning om hur du uppnår dina mål

Pris: 1 690:-
(Tidsåtgång ca 90min, inkl. genomgång och rådgivning) 

BOKA HÄR


Träningsprogram
I samband med ett fystest kan du köpa till ett helt individanpassat träningsprogram. Träningsprogrammet sträcker sig 3 månader och vi använder testresultatet och dina förutsättningar för att få till ett så effektivt träningsprogram som möjligt.

Pris:750:-

Bli snabbare och minska risken för skador

En bra utförd bikefit gör dig snabbare samtidigt som den minskar risken för att dina knän, höfter eller din rygg börjar krångla. Precis som i våra övriga tjänster ser vi till helheten när vi utför en bikefit. Vi erbjuder 3 olika nivåer. Bikefit bas för Racer och MTB. Bikefit PRO/Bikefit Pro+ för Racer, MTB och Tempo/Triathlon.

Bikefit Bas
Bas är vår enklast form av bikefit, den är för dig som vill att någon med öga för aerodynamik, kraftutveckling och biomekanik ska kolla på din sittställning. Vi inleder med att prata om din cykelhistorik, ev tidigare skador och målsättning med din sittställning. Efter det är det dags för dig att hoppa upp på din cykel som vi satt fast i en trainer. Med våra mätverktyg till hjälp ser vi till att du sitter inom ramen för vad som anses normalt eller enligt dina önskemål att sitta. (OBS! Ej för tempo och triathloncyklar. Väl istället Bikefit 3D) 

Tidsåtgång ca 30-45min 

Pris: 690:- (+300kr för 2 cyklar)

BOKA HÄR


Bikefit 3D
Bikefit 3D ger dig optimala förutsättningar att sitt rätt på cykeln, undvika skador och få ut all kraft i pedalerna. Vi använder här ett avancerat 3D verktyg (3D kamera) för att mäta alla relevanta vinklar samtidigt som du trampar på cykeln. Innan vi börjar med din bikefit gör vi en screening där vi mäter din rörlighet och kollar av snedheter i rygg/höft. Du får såklart berätta hur du upplever din sittställning idag, skadehistorik och komma med önskemål och berätta om vad duska använda cykeln till. Vid behov byter vi ut komponenter för att hitta helt rätt i din sittställning. Det ingår även en sadelanalys där du får möjlighet att testa olika sadlar (om du inte är nöjd med den du har). Med dig hem får du före och efterbilder med all data som vi har mätt fram med hjälp av vår 3D kamera.

Tidsåtgång ca 60-90min 

Pris: 1090:- (+300kr för 2 cyklar)

BOKA HÄR 

Bikefit 3D+
Efter att vi är klara med din Bikefit 3D går vi igenom rörlighetsövningar samt styrkeövningar specifikt för vad du behöver för att kunna sitta ännu bättre på din cykel. Rörlighetsträningen ger dig möjlighet till att sitta mer aerodynamiskt utan att låsa muskler/leder. Styrketräningen ger dig mer kraft i benen och bättre rundtramp för utveckla dig som cyklist. Kort sagt är detta en Bikefit 3D, plus övningar för styrka och rörlighet. 
Tidsåtgång ca 90-120min 

Pris: 1390:- (+300kr för 2 cyklar)

BOKA HÄR

Effektiv träning
Oavsett vilket paket du väljer kan du förvänta dig ett upplägg som är helt anpassat efter dina mål, behov och förutsättningar. Vi har inga färdiga träningsprogram som vi delar ut utan allting är helt individanpassat. Våra coacher har förutom egen erfarenhet av konditionsträning på högsta nivå även lång erfarenhet av coaching och dessutom en gedigen idrottstränarutbildning i ryggen. 

Coaching Light
För dig som vill komma igång ordentligt och få mycket hjälp med alla nya moment i början. När du har kommit igång med din träning ligger störst fokus på ett bra och genomtänkt träningsprogram efter dina mål och förutsättningar. Vill du ha möjlighet till ändringar och anpassningar med kort varsel rekommenderar vi Coaching PRO. Samma sak om du även känner att du vill ha hjälp med rådgivning kring vilka tävlingar du ska köra, material, nutrition mm.

Du får:

 • 60min uppstartsamtal 
 • En genomtänkt struktur med årsplanering och periodiseringar
 • En avstämning efter 3 – 4 veckor
 • Månadsvis träningsprogram helt anpassat efter dig och dina behov
 • Avstämning via mail/telefon 1 gånger per månad
 • Web- och appbaserad träningsdagbok
 • Din tränare läser av din träningsdagbok inför varje ny period
 • 30% rabatt på våra fystester och bikefit

Pris: 990kr/månad (minst 3 månader)

BOKA HÄR


Coaching PRO

Coaching PRO innebär att du har chansen att verkligen bli behandlad som ett proffs. Du har regelbunden kontakt med din tränare via telefon, samtal online eller mail. Du kan förvänta dig svar inom 24h. Din tränare följer även din träningsdagbok och har då möjlighet att justera schemat mitt i veckorna eller upptäcka tendenser till sjukdom eller överbelastning. Ditt träningsprogram uppdateras kontinuerligt med hänsyn till hur din träning går. Utöver hjälp med själva träningsprogrammet ingår här även rådgivning till allt som är runtomkring din träning och tävlingarna. Du får även 50% rabatt på tester och bikefit.

 • Du får:
 • Minst 60min uppstartssamtal 
 • Årsplanering med genomtänkta periodiseringar
 • Individuellt anpassat träningsprogram
 • Rådgivning kring tävlingsplanering
 • Rådgivning kring nutrition
 • Rådgvning kring materialval
 • Fri mail/SMS/messenger kontakt med svar inom 24h
 • Möjlighet till avstämningsmöte 1 gång/månad (30-60min efter behov)
 • Praktisk genomgång av alla styrkeprogram
 • Din tränare läser noggrant av din träningsdagbok och kan se tendenser till sjukdom, överbelastning mm
 • 50% rabatt på våra Fystester och Bikefit

Pris: 1990kr/månad (minst 3 månader)

BOKA HÄR

Träningsprogram
Vill du effektivisera din träning eller känner att du vill testa på att ha mer struktur och en genomtänkt plan för din träning men känner att du inte behöver uppföljning på din träning kan träningsprogram vara ett alternativ för dig. Här skapar vi ett helt individanpassat träningsprogram som sträcker sig 3 månader framåt. 

Du får:

 • 60min uppstartssamtal 
 • Individuellt anpassat träningsprogram för 3 månader
 • Möjlighet till förlängning med 3 månader åt gången

Pris: 990:- (förlängning 750kr/3 månader)

BOKA HÄR

Kurser och privatlektioner

Att lära sig simma crawl som vuxen kan vara en utmaning. Det är mycket teknik i simning och att få hjälp av någon som står på kanten och instruerar kan vara till väldigt stor hjälp. Vår simlärare är inte bara elitsimmare och Svensk Mästare i triathlon (2014) utan även utbildad idrottstränare på högskolan i Falun och utbildad simtränare på svenska simförbundet. Dessutom har han många års erfarenhet av att just utbilda vuxna som vill lära sig simma crawl. Simningen sker på bokade banor i träningsbassängen på Arena Skövde (Inträde och banhyra ingår i priset) eller i Karstorpssjön i Skövde

Privatlektioner
Vi erbjuder simlektioner där du får 60min i vattnet med vår simtränare på kanten/i vattnet. Vi utgår från dina mål och förutsättningar och anpassar träningen till det som du vill förbättra. Du får med dig övningar hem som du har testat under träningspasset och som du sedan kan träna på på egen hand. Vid behov använder vi kamera, dolme, platta eller andra hjälpmedel för att du ska kunna effektivisera din simning. Du väljer själv om du vill vara ensam och få en privatlektion eller om ni är ett par eller en grupp som vill köra tillsammans. Skriv i bokningen hur många ni är och kort om hur er bakgrund är som simmare. 

Vi träffas ca 15min innan bokad tid vid receptionen i Arena Skövde eller om det är öppet vatten, vid badplatsen i Karstopssjön. 

Pris: 1 person: 750kr (Öppet vatten 650kr)

Pris: 2-3 personer: 390kr/person (Öppet vatten 290kr/person)

Pris: 4 eller fler 290kr/person (Öppet vatten 190kr/person)


Crawlkurser
En simkurs består av lektioner i små grupper där du får en röd tråd att följa med ett tydligt mål. Kurserna kan vara för helt nybörjare, det kan vara i öppet vatten, för triathlon eller det kan vara för de som redan har lärt sig simma crawl men som vill utveckla tekniken ytterligare. För nybörjarkurserna krävs inga förkunskaper i crawl men du bör kunna simma minst 200m bröstsim som minimum. För en fortsättningskurs eller en öppet vatten kurs är kraven på förkunskaper att du t ex har gått en nybörjarkurs tidigare eller att du kan simma minst 200m crawl utan att stanna. Nedan ser du tillgängliga kurser.

Kurser 2022

Inga planerade kurser just nu

Känner du dig också vilsen bland alla dieter dagspressen hissar och dissar. Då kan vår kostrådgivning leda dig rätt. Vi jobbar stegvis med små förändringar som håller i längden. En kosthållning är inget som pågår i några veckor eller fram till sommaren, det är en livsstil. 

Kostanalys
I vår kostanalys får du på ett smart sätt fram styrkor och svagheter i din kost. Genom ett antal frågor och ett poängsystem blir det enkelt att se vilka förändringar som är viktigast för just dig. I analysen ingår rådgivning och ett dokument med rekommendationer för din framtida kost.
590:- (ca 60min)

BOKA HÄR

Kostrådgivning 
I vårt kostrådgivningsprogram får du hjälp med att hitta styrkor och svagheter i din kost. Därefter sätter vi en stegvis plan för att nå ditt slutmål där du får nya fokusområden varje månad. Då får tät kontakt med din coach speciellt i början så att du kommer igång på rätt sätt. Här kommer din coach också kontinuerligt läsa av din dagbok för att snabbt kunna ge stöttning eller göra förändringar i programmet när det behövs.

 • Kostanalys med detaljerad analys om hur hälsosam din kost är samt uppstartssamtal (60-90min)
 • Ta reda på dina starka och svaga sidor i din kost
 • Specifika och individanpassade recept till alla måltider
 • Stegvis planerad övergång från din nuvarande kost till en långsiktigt hållbar och hälsosam kost
 • Onlineprogram för kontinuerlig uppföljning
 • Samtal för uppföljning och rådgivning 1 gång/månad (tätare precis i början
 • Obegränsad kontakt via mail

990:-/månad (minst 3 månader) 

BOKA HÄR

Skador är vanligt inom löpning men med små korrigeringar, enkla övningar och rätt skor kan man ofta förebygga och återhämta sig från skador. Med bättre teknik kan du också få bättre flyt, springa effektivare och snabbare.

Löpanalys Bas

Visuellt och med olika instrument kontrollerar vi stegfrekvens, kroppsposition, fotisättning och tyngdpunkt i olika hastigheter. Finns det behov så arbetar vi tillsammans fram en mer energisnål teknik med skadeförebyggande och effektivitet i fokus. Videodokumentation görs före och efter justering. Analysen utförs av en en erfaren ledare i vårt testcenter. 

Tidsåtgång ca 45-60min 

Pris: 690:-

BOKA HÄR

Löpanalys Pro

Som Löpanalys Bas men utöver det får du ett individuellt utformat styrkeprogram för att komma tillbaka från en skada, förebygga en skada eller för att bli en starkare löpare. Vi går även igenom de olika övningarna i vårt gym så att de utförs på ett korrekt sätt.

Tidsåtgång ca 90min 

Pris: 1290:-

BOKA HÄR

Med ny teknik kan vi erbjuda en snabbare och billigare kroppsmätning av hög kvalitet där du får en detaljerad bild av din sammansättning av muskelmassa och fettmassa på kroppen samt fördelningen mellan olika kroppsdelar. Testet görs med ultraljudsmätning och är både snabb och praktisk. 
I testet ingår genomgång av resultatet 
Tidsåtgång ca 15-20min 

Pris: 390:-

BOKA HÄR

För frågor och mer information om våra tjänster kan du använda formuläret nedan eller maila direkt till stefhan@30k.se